تکنولوژی WDR یا دوربین پلاک خوان چیست؟

دو

از دوربین های مدار بسته ویژه ای جهت ثبت تصویر پلاک وسایل نقلیه به عنوان تکنولوژی  WDR یا دوربین پلاک خوان استفاده میشه. دوربین های پلاک خوان (ANPR)، نوع خاصی از دوربین نظارت تصویری هستند که برای شناسایی اعداد و حروف پلاک خودروهای ثابت یا در حال حرکت طراحی شده اند. در این مقاله به موضوع تکنولوژی  WDRیا دوربین پلاک خوان چیست؟ میپردازیم .

تکنولوژی WDR یا دوربین پلاک خوان چیست؟

تکنولوژی WDR یا دوربین پلاک خوان چیست؟

دوربین پلاک خوان به گونه ای طراحی شده است که میتونه پلاک خودرو ها را به خوبی تشخیص دهد و شماره پلاک ها را بطور جداگانه ثبت کند.

در واقع شناسایی صفحه پلاک به فناوری گفته میشه که با تشخیص نوری کاراکتر بر روی تصاویر، پلاک های خودرو را می خواند. تکنولوژی WDR یا دوربین پلاک خوان این تکنولوژی  WDRبه دوربین اجازه می دهد تا در شرایط نوری نامناسب، تصویر با کیفیتی از پلاک خودرو را ثبت کند.

تکنولوژی WDR یا دوربین پلاک خوان دوربین پلاک خوان، از یک یا چند دوربین تشکیل شده که میتونه تصاویر پلاک را تشخیص و ضبط کند (ضبط پلاک). تکنولوژی  WDRبه طور خودکار پلاک ها را در زمان واقعی پیدا کرده و آنها را میخونه.

لذا میتونیم شماره پلاک شناسایی شده را در یک پایگاه داده ذخیره کنیم و از آن در آینده استفاده کنیم و یا برای باز کردن یک دربازکن یا راهبند و … بکار ببریم. این تکنولوژی برای سیستم های مداربسته و سیستم های امنیتی خیلی مهم میباشد. تکنولوژی  WDRیکی از مهمترین قابلیتهای بسیار کاربردی برای دوربین های مداربسته در جاده ها و بزرگراه ها میباشد.

در حالت ایده آل، دوربین پلاک خوان باید تمام پلاک های عبوری را پیدا کند و آنها را به طور درست و خوانا بخونه. کیفیت تصویر برای دوربین های پلاک خوان برای تشخیص و دقت بالا بسیار مهم میباشد. میزان تشخیص و دقت یک دوربین پلاک خوان به شدت به کیفیت تصاویر گرفته شده بستگی دارد.

سیستم های مختص تکنولوژی WDR یا دوربین پلاک خوان

سیستم های مختص تکنولوژی WDR یا دوربین پلاک خوان

سیستم های مختص دوربین پلاک خوان، سیستم های پیشرفته ای هستند و برای گرفتن و شناسایی پلاک ها از دوربین های با کیفیت بالا و تشخیص شخصیت نوری ویژه (OCR) استفاده میشوند. سپس تصویر به نرم افزار دوربین پلاک خوان ارسال میشه که این نرم افزار حروف و اعداد موجود در پلاک را تفسیر میکنه و سپس آنها را با یک پایگاه داده یا لیست پلاک مقایسه میکنه که در صورت تمایل بسیاری از آنها مارک میشوند.

Wide Dynamic Range هر تصویر را به قسمت های مختلفی تقسیم میکنه و نوردهی صحیح را برای ایجاد یک تصویر سازگار و متعادل تعیین میکنه. در واقع به نمایش بهتر تصویر کمک میکنه و باعث ایجاد تعادل نور در محیط های روشن و تاریک میشه. تکنولوژی WDR هنگام ضبط در شرایطی که مناطق مختلف دارای سطوح مختلف نور هستند، بسیار مفید است. دوربین Wide Dynamic Range (WDR) در مناطق تاریک به طور خودکار میتونه تنظیم شود تا نوردهی بیش از حد و در شرایط نوردهی را تنظیم و از بین ببرد.

دامنه تکنولوژی WDR یا دوربین پلاک خوان دامنه دینامیکی گسترده (WDR) شامل تکنیک های مختلفی برای افزایش دامنه دینامیکی تصویر میباشد. تکنولوژی WDR برای مواردی که در سایه قرار میگیرند یا برای جلوگیری از “کور شدن” دوربین در اثر نور شدید بسیار مفید است.

WDR بسته به نحوه عملکردش در یک دوربین خاص، میتونه باعث ایجاد حرکات مصنوعی در تصاویر وسایل نقلیه در حال حرکت شود. اگر مشخصات دوربین چیز دیگری نمیگوید، توصیه میشه همیشه WDR را برای ضبط پلاک خاموش کنید.

ادامه:

همانطور که میدونید، پلاک ها با تنوع مختلف رنگ زمینه و متن، اندازه کاراکترها و متغیرهای زیادی وجود دارند که میزان نوری را که از صفحه منعکس میشه را تغییر می دهند. در حداقل موارد، بهتر است از دوربینی استفاده کنید که دارای قابلیت WDR، سرعت شاتر قابل تنظیم و جبران چراغ جلو باشد. تکنولوژی  WDRتصویر بهینه سازی شده با نور کم را تنظیم میکنه و یک نور بهینه را ارائه میده.

همچنین WDR دو تصویر را به یک تصویر بخیه می زند تا از تاریکی سایه ها جلوگیری کند.

تابش خیره کننده یک مشکل بسیار رایج برای دوربین های امنیتی میباشد. با توجه به محیط هایی که معمولاً دوربین های امنیتی در آنها نصب می شوند، برخورد با آنها یا تنظیم آنها برای براق شدن یک اتفاق مکرر است. صرف نظر از سطح یا منشا ایجاد کننده تابش خیره کننده، رفع این مشکل در یک ویژگی خاص است که همه دوربین های امنیتی ندارند.

این ویژگی “ضد تابش خیره کننده” که ما به آن اشاره میکنیم به عنوان تکنولوژی Wide Dynamic Range شناخته میشه. تکنولوژی WDR یا دوربین پلاک خوان بدون دسترسی به فنی، WDR تصاویری را که از دو نوع نوردهی مختلف به دست میآورد ترکیب میکنه. سپس آن تصاویر را گرفته و در یک ترکیب قرار میده. در نهایت تصویری که تقریباً عاری از هر گونه مشکل روشنایی باشد را ارائه میده.

اطلاعات بیشتر در رابطه با دوربین wdr در صفحه دوربین مداربسته هایک ویژن

DWDR در دوربین مداربسته چیست؟

DWDR در دوربین مداربسته چیست؟

 DWDRتکنولوژی دیگری می باشد که در دوربین مداربسته وجود دارد، از این تکنولوژی برای تمیز کردن تصویر در پردازش (پس از ساخت تصویر) استفاده میشه. DWDR نرم افزاری است که به پاکسازی تصویر کمک میکنه. با استفاده از دوربین D-WDR، تصویر از طریق پردازشگر سیگنال دیجیتال به جای حسگر تصویر پردازش میشه که با تنظیمات امکان انعطاف پذیری بیشتری را میده.

Digital WDR (DWDR) یک تکنیک مبتنی بر نرم افزار می باشد که با تنظیم مقدار گاما (y) برای افزایش مناطق تاریک، کیفیت تصویر را بهینه میکنه. سطح D-WDR که از 1 تا 8 است، باید با توجه به شرایط نوری با دقت تنظیم شود تا خرابی احتمالی تصویر به حداقل برسد.

DWDR بدون استفاده از شاتر سرعت بالا و پایین تصویر را پردازش میکنه و به صورت دیجیتال قسمت های پر نور تصویر را کم نور میکنه و بر عکس قسمت هایی که کم نور هستند را پر نور میکنه تا بتواند تصویری با نور مناسب را ارائه دهد.

این تکنولوژی به اندازه WDR موثر نمی باشد، اما بازه داینامیک را افزایش می دهد و همینطور هزینه زیادی را شامل نمی شود.

دوربین های پلاک خوان در شب

اگر شرایط نوری مناسب نباشند، یا دوربین ها برای ضبط در نور کم و نور شدید مجهز نباشند، میتونه دقت دوربین امنیتی پلاک را به خطر بیندازد. خواندن پلاک در شب به ویژه یک چالش است، زیرا تصاویر بسیار تاریک خواهند بود و بدون روشنایی کافی نمیتونید هر چیزی را بیرون بیاورید.

چند راه حل برای این مسئله وجود دارد، از جمله خرید دوربین های پلاک خوان با قابلیت WDR (تکنولوژی WDR یا دوربین پلاک خوان)  و IR میباشد.

دید در شب IR (مادون قرمز) در تکنولوژی WDR یا دوربین پلاک خوان یک روش معمول برای پلاک واضح در تاریکی میباشد. دوربین های پلاک خوان IR اغلب توسط پلیس برای نظارت بر ترافیک استفاده میشه. دوربین های مادون قرمز با استفاده از چراغ های LED در جلوی دوربین مناطقی را با نور مادون قرمز روشن میکنند که برای انسان قابل مشاهده نیست.

 نور مادون قرمز به دوربین ها اجازه می دهد تا تصاویر روشن و تک رنگ منطقه را ثبت کنند. دوربین های امنیتی با فیلتر برش IR میزان نور مادون قرمز را بسته به اینکه روز باشد یا شب تنظیم میکنند تا تصاویر رنگی ثابت ارائه دهند. بنابراین در دوربینهای پلاک خوان به درستی تنظیمات انجام شود تا میزان خطای ثبت پلاک دوربین در شب به حداقل برسد.

برای داشتن اطلاعات بیشتر در رابطه با دستگاه wdr میتونید مقاله همه چیز درباره ی دستگاه dvr را نیز مطالعه نمایید.

فناوری دوربین های پلاک خوان

فناوری دوربین های پلاک خوان

تکنولوژی WDR یا دوربین پلاک خوان ؟ فناوری دوربین پلاک خوان موضوع مهمی می باشد و استفاده از آن به سرعت در حال افزایش میباشد. دوربین های پلاک خوان، فناوری می باشد که از شناسایی اپتیکی کاراکتر و حروف در تصاویر استفاده میکنه تا پلاک خودروها را براحتی بخواند و در یک لیست پایگاه داده ثبت و ذخیره کند. این فناوری جهت رسیدن به اهداف مربوط به اجرای قانون، توسط نیروهای پلیس به کار می رود.

همچنین از این فناوری برای پرداخت عوارض الکترونیکی و نظارت بر تغییرات ترافیک نیز استفاده میشه.

در این فناوری(تکنولوژی WDR یا دوربین پلاک خوان)، هفت الگوریتم وجود دارد که نرم افزار برای شناسایی پلاک به آن ها نیاز دارد :

  1. مکان یابی پلاک
  2. جهت یابی و سایز بندی پلاک
  3. نرمال سازی کردن تصویر
  4. تقسیم بندی کاراکترها
  5. شناسایی کاراکتر به صورت اپتیکی
  6. تجزیه و تحلیل هندسی
  7. میانگین گیری از چندین مقدار شناسایی شده

بنابراین شما با کمک فناوری دوربین های پلاک خوان می توانید براحتی به طور خودکار شماره پلاک را تشخیص دهید و همراه با ذخیره اعداد موجود بر روی پلاک، در همان لحظه، تصویر خودروی برداشته شده توسط دوربین را هم ذخیره کنید.

برای مطالعه: مشخصات فنی دوربین مدار بسته که قبل از خرید باید بدانید!

خلاصه نکات مقاله

تکنولوژی WDR یا دوربین پلاک خوان ؟ دوربین های پلاک خوان برای شناسایی اعداد و حروف پلاک خودروهای ثابت یا در حال حرکت طراحی شده است.  WDRتصاویری که از دو نوع نوردهی مختلف به دست می آورد را با هم ترکیب میکنه.

نتیجه نهایی تصویری است که تقریباً عاری از هرگونه مشکل روشنایی است. دوربین های پلاک خوان خروجی کلیه قسمت های تصویر را پوشش میده. این تکنولوژی جهت رسیدن به اهداف مربوط به اجرای قانون، توسط نیروهای پلیس به کار میرود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *